Wat is een koudschuimmatras? | Arenalokaal.nl

2021-12-14 17:36:56 By : Mr. Leo Zheng

Koudschuim is tegenwoordig enorm populair. In de meeste matrassen vind je een laag koudschuim verwerkt.

Koudschuimmatrassen worden gemaakt door polyurethaan (koudschuim) op te schuimen met een kleine hoeveelheid warmte. Wanneer het schuim afkoelt tot kamertemperatuur, stolt het. In tegenstelling tot warmschuim, dat alleen bij hoge temperaturen met allerlei chemische gassen kan worden opgeschuimd, is koudschuim onschadelijk voor de gezondheid. Matrassen van koudschuim zijn duurzaam en flexibel, hebben een hoge puntelasticiteit en zijn geschikt voor verschillende soorten slapers. De open celstructuur van koudschuim zorgt er van nature voor dat het materiaal goed ventileert en vocht doorlaat. De open celstructuur zorgt er ook voor dat een koudschuimmatras relatief koel blijft. Staanplaatsen zijn zeldzaam in goede koudschuimmatrassen. Er kan een afdruk van de slaper ontstaan, maar dit heeft geen invloed op de ondersteuning of het comfort. Het materiaal biedt veel comfort en heeft een zeer lange levensduur. Goede koudschuimmatrassen gaan lang mee en bieden veel steun en comfort. Hoogwaardig koudschuim is elastisch en heeft daardoor een groot corrigerend vermogen. Een koudschuimmatras past zich zo aan het lichaam aan dat het lichaam overal voldoende steun krijgt. Het koudschuim biedt ook een goede progressieve tegendruk (hoe meer je op het schuim drukt, hoe meer tegendruk het geeft). Progressieve tegendruk is essentieel voor een goede matras. Alleen dan kan een matras echt ondersteuning bieden. Wat is goed koudschuim? Koudschuim van hoge kwaliteit heeft een goede Polyol-verhouding, een relatief hoge HR-waarde (High Resilience), een goede dichtheid en is afkomstig van een uitstekende schuimfabrikant. De beste HR-waarde voor koudschuimmatrassen is HR 50, 55, 60 of 65. Lager dan HR 50 kunt u beter vermijden, omdat het schuim dan steeds zachter wordt. Een goede koudschuimmatras is zonder twijfel de Comfort Plus matras van Hypnia, lees dan snel de Hypnia reviews!

Kwaliteitsverschillen Tussen Koudschuim Koudschuim is een uitstekend materiaal dat veel veerkracht, ventilatie en comfort biedt. Er zijn echter enorme verschillen in kwaliteit en dus ook prijsverschillen. Maar waar komen deze prijsverschillen en kwaliteitsverschillen vandaan? Hoe zie of merk je deze kwaliteitsverschillen bij de aankoop? Je ziet het meestal terug in de prijzen die gevraagd worden voor koudschuimmatrassen. U kunt al een koudschuimmatras kopen voor € 200,-, maar ook een vergelijkbare koudschuimmatras in dezelfde dikte etc. die € 800 kost. Hoe weet u of u een echt goed of slecht koudschuim (matras) koopt? Koudschuim zou Polyol moeten bevatten, maar dit is een dure stof. Hoe meer Polyol, hoe elastischer het schuim wordt en hoe meer steun en comfort het koudschuim zal bieden. Ook de Polyol-verhouding heeft een directe invloed op de levensduur. Kortom, de hoeveelheid Polyol bepaalt de kwaliteit maar ook het grootste deel van het comfort. Naast de Polyol-verhouding geeft ook de densiteit (HR-waarde) aan of je een goede veerkrachtige koudschuimmatras koopt. Toch is de Polyol-verhouding nog belangrijker. Wat beïnvloedt het comfort en de levensduur van koudschuim Wat bepaalt nu echt het comfort van een koudschuimmatras? Het begint met de HR-waarde en hoe goed de kwaliteit van het koudschuim is. Dan spelen de dikte (hoogte), de profilering (uitsnijdingen voor zones) en de tijk een grote rol. Hoe dikker de koudschuimmatras, hoe langer deze meegaat en hoe comfortabeler de matras is. Ook de tijk (het textiel, de hoes die om de matras zit) en eventuele profilering in het schuim hebben invloed op het comfort. Het is altijd het beste als de hoes gebreid is in plaats van geweven. Een gebreide hoes rekt mee en daardoor vormt de matras zich beter naar de contouren van het lichaam.

Ook is het aan te raden niet te kiezen voor een synthetische matrashoes, maar voor een natuurlijk materiaal (bijvoorbeeld Tencel). Ook moet de hoes wasbaar zijn (minimaal op 60 graden omdat dit de huisstofmijt doodt). Wat zijn de voor- en nadelen van een koudschuimmatras? Voordelen van een koudschuimmatras: • Past zich zeer goed aan de contouren van het lichaam aan; • Geschikt voor mensen van alle leeftijden; • Goed voor alle lichaamstypes en slaaphoudingen; • Bijzonder geschikt voor onrustige slapers; • Warm, dus zeer geschikt voor mensen die het 's nachts vaak koud hebben; • Goed voor mensen die last hebben van rugpijn; • Zeer geschikt voor mensen met een zwaarder gewicht; • Goed voor stellen - volledig stil en zeer weinig bewegingsoverdracht; • Veilig voor mensen met allergieën - huisstofmijt kan niet gemakkelijk overleven in een koudschuimmatras • Past op zowel verstelbare als harde lattenbodems • Zeer duurzaam en gaat lang mee Nadelen van een koudschuimmatras: • Een warmer slaapklimaat maakt het minder geschikt voor mensen die 's nachts veel zweten of liever koeler slapen; • Koudschuim is geen natuurlijk materiaal; • De mate van stevigheid is niet altijd uniform; Hoe lang gaat een koudschuimmatras mee? De levensduur van een koudschuimmatras is sterk afhankelijk van de kwaliteit en fabrikant van het schuim. Een goede koudschuimmatras met de juiste Polyol-verhouding heeft een levensduur van minimaal 10 jaar. Zorg ervoor dat je het matras regelmatig omdraait, dit verlengt de levensduur aanzienlijk. Matrassen van koudschuim zijn duurzaam, ademend en flexibel, hebben een hoge puntelasticiteit, zijn geschikt voor verschillende soorten slapers en zijn veilig voor je gezondheid. Als je de voorkeur geeft aan een integraalschuimmatras, raden onze slapers de Comfort Plus-matras aan: 25 cm dik met 8 cm traagschuim, voor een optimale verdeling van de drukpunten.